Νόσος Κρον και Ασιατική Ιατρική

Νόσος Κρον και Ασιατική Ιατρική

10:40-10:50 06 Οκτωβρίου, 2019

Η νόσος του Crohn (CD) είναι μια χρόνια φλεγμονώδης διαταραχή του εντέρου (ΙΦΝΕ), κατά την οποία το ανοσοποιητικό σύστημα του οργανισμού επιτίθεται στο γαστρεντερικό σωλήνα.

Μέχρι και σήμερα δεν έχει βρεθεί μια συγκεκριμένη θεραπεία για αυτή τη νόσο και η ιατρική περίθαλψη αποσκοπεί στον περιορισμό των συμπτωμάτων που εμφανίζονται με χορήγηση φαρμάκων και στις βαριές περιπτώσεις, χειρουργική επέμβαση  για την αφαίρεση των τμημάτων του εντέρου που έχουν υποστεί εκτεταμένες βλάβες.

Μέρος των θεραπευτικών παρεμβάσεων για αυτή τη νόσο αποτελεί, σήμερα, και ο βελονισμός, ο οποίος είναι ένα χρήσιμο εργαλείο για τη διαχείριση κάθε είδους φλεγμονώδους πάθησης, συμπεριλαμβανομένης της νόσου του Crohn.

Mετά από κλινικές έρευνες και συστηματικές αναλύσεις έχει αποδειχθεί πως o ο βελονισμός μπορεί να βελτιώσει σημαντικά την ποιότητα ζωής του ασθενούς και να κατευνάσει τα συμπτώματα της νόσου.

Κατά την Ασιατική Ιατρική (ΑΙ), η νόσος του Crohn εξετάζεται και αντιμετωπίζεται σύμφωνα με τα κλινικά συμπτώματα που προκαλεί σε όλο τον οργανισμό και όχι σαν μία ξεχωριστή νόσος.