Γιωργος Τζιγκουνακης

Screen Shot 2019-09-30 at 11.37.14 PM

Γιωργος Τζιγκουνακης

PT, BSc Acu., ΜSc TCM, MBA, MBAcC ,
Ελληνική Εταιρεία Κινέζικης Ιατρικής

Ο Γιώργος Τζιγκουνάκης ξεκίνησε τις σπουδές του στο Βελονισμό και την Κινέζικη Ιατρική στην Ακαδημία Αρχαίας Ελληνικής και Κινέζικης Παραδοσιακής Ιατρικής, στην Αθήνα. Παράλληλα, στην ίδια ακαδημία παρακολούθησε το κύκλο μαθημάτων Τουί Να (Κινέζικη θεραπευτική μάλαξη).

Συνέχισε τις σπουδές του στην Αγγλία, όπου αποφοίτησε με Άριστα από το τμήμα Βελονισμού του Πανεπιστημίου του Ανατολικού Λονδίνου (BSc Hons Acupuncture – Distinction, University of East London) όπου και πραγματοποιήσε πρακτική εξάσκηση (clinical placement) 400+ ωρών στην κλινική του Πανεπιστημίου.

Στη συνέχεια αποφοίτησε με άριστα από το τμήμα Φυσικοθεραπείας του Πανεπιστημίου Κόβεντρι (BSc Hons Physiotherapy – Distinction, University of Coventry).

Κατέχει μεταπτυχιακές σπουδές στην Κινέζικη Ιατρική από το Πανεπιστήμιο του Τιαντζίν της Κίνας (Master of Medicine in Acupuncture, Moxibustion and Tuina, Tianjin University of Traditional Chinese Medicine) με εξειδικευση στο Βελονισμό.

Eίναι μέλος του Βρετανικού Συμβουλίου Βελονισμού (British Acupuncture Council) και αντιπρόεδρος του Ελληνικού Συλλόγου Κινέζικης Ιατρικής (ΕΣΚΙ). Ταυτόχρονα, είναι υπεύθυνος και εισηγητής των εκπαιδευτικών προγραμμάτων της εφαρμογής του πρωτοκόλλου Ωτοβελονισμού NADA (διαχείριση μεταραυματικού στρες και αποτοξίνωσης) στην Ελλάδα, καθώς και εισηγητής της Ελληνικής Εταιρείας Κινέζικης Ιατρικής (ΕΕΚΙ).

Είναι επίσης κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (M.B.A. – UIBS, Barcelona), ενεργό μέλος και εθελοντής στους Γιατρούς του Κόσμου Ελλάδας (MdM), κάτοχος διπλώματος Ναυαγοσώστη, Gym Instructor, Personal Trainer και Capoeira Instructor.

Σήμερα συνεχίζει τη μελέτη του στην Αγγλία στο μεταπτυχιακό τμήμα της Διατροφικής Ιατρικής (MSc Nutritional Medicine) στο Πανεπιστήμιο Surrey.

Μέλος του Health & Care Professions Council (HCPC)
Μέλος του British Acupuncture Council (BAcC)
Αντιπρόεδρος του Ελληνικού Συλλόγου Κινέζικης Ιατρικής (ΕΣΚΙ)
Μέλος και εισηγητής της Ελληνικής Εταιρείας Κινέζικης Ιατρικής (ΕΕΚΙ)
Μέλος και εκπαιδευτής του Νational Acupuncture Detoxification Association (NADA GR)